Firma autorizata ANRE DISTRIGAZ instalatii gaze verificare gaze revizie gaze proiect gaze executie gaze

Lun– Vin: 08.00 – 19.00;
Sam: 08.00 – 16.00

DESPOT - VODA 36, sector: 2, Bucuresti

Sună-ne:
0722.867.730

Lun– Vin: 08.00 – 19.00;
Sam: 08.00 – 16.00

DESPOT - VODA 36, sector: 2, Bucuresti

Sună-ne:
0722.867.730

DETECTOARE GAZE

DETECTOARE GAZE

S.C. INSTALATII CONSTRUCTII GAZE OTEL POLIETILENA S.R.L. ofera servicii de montare si procurare detector si electrovana gaze de toate dimensiunile 1/2” si 8” si asigura toate materialele necesare.

INFORMARE: privind montarea detectoarelor automate de gaze naturale: 

Conform NTPEE/2008, a Ordinului ANRE 179/2015 si a clarificarii ANRE din 13.10.2017, este obligatorie existenta detectoarelor de gaze in incaperile in care exista aparat consumator de gaze si tamplaria ferestrelor este de tip termopan.

La cladirile tip blocuri cu retea comuna de gaze ce trece dintr-un apartament in celalalt este interzis montarea electrovanei in spatele masinii de gatit intrucat nu sunt acoperite eventualele pierderi de gaze de pe coloana verticala ce traverseaza respectivele apartamentele.

Cand se monteaza detectoarele de gaze formate din electrovana si senzor:

Avand in vedere interesul pe care atat mass-media, cat si consumatorii de gaze naturale il manifesta cu privire la obligativitatea  montarii detectoarelor automate de gaze naturale si pentru corecta informare a acestora, facem urmatoarele precizari: 

Obligativitatea montării detectoarelor de gaze a apărut pentru prima dată în cadrul prevederilor pct. 8.3 din Normele tehnice pentru proiectarea și executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, aprobate prin Anexa 1 la Ordinul M.E.C nr. 58/2004, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 173 bis din 27 februarie 2004, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, dispozițiile Art. I pct. 1 din Ordinul M.E.C. nr. 713/2004 privind modificarea unor prevederi din Anexa nr. 1 „Norme tehnice pentru proiectarea si executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale” la Ordinul M.E.C. nr. 58/2004 prevedeau că: ”Începând cu anul 2008, este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale pentru încăperile în care sunt aparate de utilizare a gazelor naturale și suprafețele vitrate necesare, conform prezentelor norme, sunt parțial sau în totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de construcție specială (securizat, termopan etc.).”

În prezent, sunt în vigoare dispozițiile Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea și exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, aprobate prin Ordinul ANRE nr. 5/2009, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare Normelor tehnice care au abrogat prevederile Ordinului M.E.C. nr. 58/2004 și care prevăd la pct. 8.3 alin.(2) următoarele: ”Pentru cazul în care geamurile au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de construcţie specială (securizat, tip Thermopan etc.) este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze cu limita de sensibilitate de cel puţin 2% metan (CH4 ) în aer, care acţionează asupra robinetului de închidere (electroventil) a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi.”

De asemenea, printr-o adresă transmisă ANRE în anul 2010, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență menționează faptul că ”solicită echiparea tuturor spațiilor unde se află aparate de prepare a hranei cu detectoare automate de gaze, indiferent de grosimea și tipul geamului (securizat, tip Thermopan etc.) folosit în aceste încăperi, pentru realizarea unui nivel de securitate ridicat”.

Astfel, având în vedere că instalația de utilizare a gazelor naturale este proprietatea clientului final, acesta are obligația să asigure respectarea condițiilor tehnice pentru funcționarea în siguranță a instalației de utilizare a gazelor naturale.

În situația în care, în urma verificării sau a reviziei tehnice a instalației de utilizare, operatorul economic autorizat ANRE constată că nu sunt îndeplinite condițiile tehnice de funcționare în siguranță a instalatiilor de utilizare gaze naturale clientul final are obligația să facă toate demersurile necesare pentru îndeplinirea acestor condiții, inclusiv prin montarea detectoarelor automate de gaze cu limita de sensibilitate de cel puțin 2% metan (CH4) în aer, care acționează asupra robinetului de închidere a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazoși.

De reținut este faptul că montarea detectorului automat de gaze este obligatorie doar în situația în care operatorul economici autorizat ANRE constată, în urma verificării sau a reviziei tehnice a instalației de utilizare, că nu sunt îndeplinite condițiile tehnice de funcționare în siguranță a instalației de utilizare a gazelor naturale. 

VARIANTE OFERITE DE SOCIETATEA NOASTRA PENTRU ASOCIATIILE DE PROPRIETARI:
1. DETECTOARE DE GAZE CONEXIUNE WIRELESS MARCA HOMPLEX – DIVISION GAZ:
Descriere: 

Alimentare: 230 VAC ±10% 50/60Hz
Putere absorbita: 4W
Gaz detectat: gaz metan    
Interval de alarmare: 10% L.I.E*   
Tip senzor: SnO2   semiconductor durată de viață 5 ani
Alarmă sonoră: 85dB la 1 m    
Temperatura de funcționare: 0°C – 40°C   
Temperatura de depozitare: -10°C – +50°C    
Umiditate: 20% – 80% RH (fără condensare)
Grad de protecție: IP 42 
Dimensiuni: 91mm x 91mm x 35mm(LxlxH)
Frecvența radio: 433MHz
Greutate: 250 gr    
Indicatori: led verde – prezență tensiune
                      led roșu – prezență gaz
                      led galben – întrerupere senzor

Acest sistem presupune montarea unui detector de gaz  metan în fiecare apartament, module finder pe casa scării și o   electrovalvă generală.

În momentul în care un detector a sesizat o concentrație de gaz metan care depășește limita de alarmare, acesta trimite la cel mai apropiat modul finder semnalul pentru închiderea electrovalvei.

Pentru siguranța transmiterii semnalului se vor monta mai  multe module finder care vor transmite între ele semnalul spre   electrovalvă.

Unul dintre modulele finder este conectat la electrovalvă  pentru a furniza impulsul electric pentru închidere.  

 AVANTAJELE DETECTOARELOR WIRELESS:
  • semnalul de închidere a electrovalvei este trimis prin unde radio, deci fără cablu;
  • nu este nevoie de găurirea pereților pentru trecerea cablurilor;
  • nu se mai face praf datorită gaurilor de trecere;
  • calitatea superioară a detectoarelor asigură o funcționare corectă a sistemului, astfel electrovalva nu va fi acționată din alt motiv decât existența unei scurgeri de gaze;
  • se poate identifica cu ușurință apartamentul unde s-a produs alarmarea (unde sunt scurgerile de gaz).
MODULUL FINDER ARE FUNCȚII IMPORTANTE:
  • se sincronizează ușor cu restul sistemului;
  • are un display care afișează informații precum: apartamentele unde s-a produs alarmarea, apartamentele care nu sunt sincronizate cu finder-ul (cel mai probabil fiind scoase din priză). Această funcție ajută la identificarea usoară și rapidă a problemelor care au condus la întreruperea gazelor naturale;
  • are antenă exterioară care asigură un semnal bun;
  • este o marcă la care putem oferi servicii post-garanție. Având o colaborare directă cu producătorul asigurăm posibilitatea achiziționării acelorași echipamente pentru o perioada lungă de timp; dacă un detector sau un modul finder se defectează după perioada de garanție, putem înlocui doar echipamentul defect, deci costurile de menținere a sistemului în condiții de funcționare sunt minime;
  • respectă legislația care prevede că toată instalația, inclusiv cea comună (coloanele), trebuie să fie asigurată împotriva eventualelor scurgeri de gaze. Electrovalva este montată în apropierea contorului general, astfel daca apare o scurgere de gaz la o îmbinare a instalației comune, gazele sunt oprite pe toată instalația.

 2. DETECTOARE DE GAZE CONEXIUNE PRIN CABLU MARCA TECNOGAS – CD64:

Descriere:

Model: CD64 CH4
Tipuri de gaz detectat: gaz metan
Temperatura de operare: 0 – 40    
Culoare: alb
Alarmă sonoră: 85dB la 1 m    
Dimensiuni (mm): 130x96x38   
Temperatura de depozitare: -10°C – +50°C    
Limita alarma: 15% LIE
Functionare normala: led verde   
Defectiune: led galben + semnal acustic
Greutate (kg): 0.19
Consum: 2 W    
Tensiune alimentare: 220 V

Detectorul CD64, de uz domestic, este un detector de scurgeri de   gaze inflamabile. Cand un gaz inflamabil este prezent in concentratii   mai mari decat limita de risc, alarma este activata. LED-ul rosu se   aprinde si alarma incepe sa emita un semnal acustic. Detectorul este   echipat cu un releu care, in cazul in care este legat la o electrovana i   instalata, are rolul de a inchide alimentarea instalatiei cu gaz..

Daca este apasata pentru scurt timp, activeaza modul Silentios. Un  LED verde lumineaza intermitent si, atat alarma, cat si releul, sunt   dezactivate timp de 5 minute.

Daca este apasata pentru scurt timp, activeaza modul Silentios. Un  LED verde lumineaza intermitent si, atat alarma, cat si releul, sunt   dezactivate timp de 5 minute.

Daca este apasata pentru mai mult de 5 secunde, se activeaza  modul Test. LED-urile verde, rosu, galben, alarma si releul sunt   activate. Dupa 6 secunde, detectorul emite doua semnale acustice   scurte, la iesirea din modul Test..     

Detectorul monitorizeaza continuu starea senzorului si a   componentelor sale electronice. In caz de defectiune, LED-ul galben  se aprinde, LED-ul verde lumineaza intermitent si activeaza semnalul   acustic.