INSTALATII TERMICE

INSTALATII TERMICE

S.C. INSTALATII CONSTRUCTII GAZE OTEL POLIETILENA S.R.L. ofera servicii de proiectare si executie a instalatiilor termice atat pentru complexe rezidentiale, birouri, case, vile, spatii comerciale cat si pentru persone fizice in conformitate cu normele europene.

Montam centrale termice cu tiraj fortat sau natural (incalzire hale, incalzire in apartamente sau imobile, ventilo-convectoare, panouri radiante, panouri solare) si alte servicii precum:

  • Pozitionarea, instalarea si punea in functiune a aparatelor de incalzire;
  • Pozitionarea, instalarea si punea in functiune a caloriferelor multielement din otel, aluminiu sau fonta, radiatoarelor;
  • Executia instalatiilor de incalzire aparenta sau prin pardoseala din PexAL sau PEX tip A, B, C;
  • Inlocuirea coloanelor de incalzire din spatiile commune ale Asociatiilor de Proprietari,
  • Remedierea defectiunilor intalnite in instalatii termice

Datorita parteneriatelor incheiate cu cei mai mari furnizori de echipamente in domeniul instalatiilor va asiguram cel mai bun pret in vanzarea si aducerea tuturor materialelor necesare unei instalatii termice cu un discount de pana la 20% si garantie de pana la 12 ani de la achizitionarea lor.

S.C. INSTALATII CONSTRUCTII GAZE OTEL POLIETILENA S.R.L. va ofera o garantie de executie de 2 ani pentru instalatiile termice ce se vor realiza din teava cupru, polipropilena, pexal sau din otel.  

Impreuna cu personalul specializat in montaje de instalatii termice va oferim asistenta tehnica si consultant pentru calculul termic si stabilirea necesarului de caldura si gasirea celor mai bune solutii de incalzire.

Tipuri de centrale termice
Prin centrala termica se întelege ansamblul echipamentelor, instalatiilor si aparatelor utilizate pentru producerea si furnizarea agentului termic împreuna cu incinta si amenajarile constructive care le adpostesc.

Centrala termica furnizeaza, dupa caz, agent termic pentru încalzire, preparare apa calda de consum, ventilare si consum tehnologic.

Pentru producerea agentului termic, centralele termice utilizeaza combustibili din urmatoarele categorii:
a) fosili de tipul: gaze naturale si GPL, lichid (hidrocarburi – CLU si combustibil tip M), solid (carbune);
b) organici de origina vegetala: lemn, deseuri sau produse din deseuri de lemn, biomasa, peleti, etc.

Centralele termice pot utiliza ca sursa primara de energie, integral sau partial, sursele regenerabile de energie. 

Centralele termice se clasifica în functie de puterea instalata (Pi), astfel :
a) centrale termice mici, având Pi < 300 kW ,
b) centrale termice medii, având 300 kW < Pi < 2000 kW ,
c) centrale termice mari, având Pi > 2000 kW.
(1) Functionarea cazanelor aferentele centralelor termice trebuie sa respecte prevederile specifice ale prescriptiilor tehnice ISCIR.

Centralele termice pot fi clasificate dupa tipul si numarul agentilor termici furnizati, precum si dupa modul de producere al acestora: clasic, cogenerare, mixt.

Centralele termice existente care se modernizeaza sau se refac integral trebuie sa respecte cel putin nivelul minim al exigentelor de performanta energetic si protectie a mediului în vigoare la data realizarii centralei sau a lucrarilor de modernizare. 

Capacitatea centralei termice se determina pe baza cronogramei consumurilor de caldura, alcatuit astfel încât sa satisfaca toate necesitaile de caldur, în conditii nominale.
(1) Se recomanda aplatizarea vârfurilor de consum, folosind – eventual – acumularea apei calde de consum, functionarea centralei temice în regim de prioritate pentru prepararea apei calde de consum sau prin cuplarea cu instalatii care utilizeaza energii regenerabile.

Pentru centralele termice cu apa calda care alimenteaza grupuri neomogene de consumatori, diferite prin sistemele de încalzire folosite si programul de functionare, se recomanda solutia cu butelie de egalizare a presiunilor si separarea circuitelor hidraulice.
(1) Aceasta schema permite utilizarea reglajului cantitativ prin pornirea/oprirea în cascada a cazanelor.

La transformarea punctelor termice industriale în centrale termice pentru ansambluri urbane, se poate utiliza si reglementarea tehnica referitoare la transformarea punctelor termice alimentate de la industrie, în centrale termice pentru ansambluri urbane.

Pentru solutiile de alcatuire aferente centralelor termice mici care asigura apa calda pentru înclzire si preparare apa calda de consum, poate utiliza si reglementarea tehnica referitoare la proiectarea, executia si exploatarea centralelor termice mici.  

Solutiile recomandate pentru centralele de abur de joasa presiune care alimenteaz mai multe categorii de consumatori, diferiti prin presiunea nominala necesara, sunt urmtoarele:
– cu un singur tip de cazan de abur cu un singur nivel de presiune, cea mai mare solicitata de consumator, iar la consumatorii sunt prevazute echipamente de reducere a presiunii;
– cu cazane diferite care asigura nivelurile de presiune cerute, pe grupe de consumatori.

Recuperarea condensatului se poate realiza :
– prin cadere libera, daca consumatorii au aceeasi presiune nominala, sunt amplasati în
apropierea centralei termice si racordarea lor se poate face direct cu panta continua a conductei de colectare;
– prin solutii corespunzatoare pentru colectarea, depozitarea si întoarcerea prin pompare a condensatului la cazane in functie de amplasarea consumatorilor si regimul de functionare.